Καλέστε μας στο 2510 250700 (Ωράριο Καταστημάτων)

0.00 €

Greek English
ΤΕΧΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντλίες θερμότητας - Μύθοι & Αλήθειες

Πολλοί από εσάς ψάχνετε κάθε Φθινόπωρο τον καλύτερο τρόπο για να καταφέρετε να ζεστάνετε αποτελεσματικά το σπίτι σας τον επερχόμενο χειμώνα. Παράλληλα ανησυχείτε έντονα για τα χρήματα που θα αναγκαστείτε να βγάλετε από την τσέπη σας, καθώς τα οικονομικά του κάθε νοικοκυριού είναι πλέον πιο “σφιχτά”.  Με την τιμή του πετρελαίου στα ύψη, αναζητάτε κάτι καινούργιο, με καλύτερη απόδοση και χαμηλό κόστος. Ποιές είναι όμως εκείνες οι λύσεις που πραγματικά μπορούν να συνδυάσουν απόδοση και οικονομία;

 

Περισσότερα...

Δωρεάν ζεστό νερό από τον ήλιο

Στην εποχή της εξοικονόμησης ενέργειας, της οικολογίας και της οικονομίας χρήματος, υπάρχουν πολλά συστήματα που μπορούν να σχεδιασθούν και να εφαρμοσθούν στα κτίριά μας για να τα κάνουν φιλικά προς το περιβάλλον και και ενεργειακά αποδοτικά. Ειδικά όμως στη χώρα μας το πρώτο προϊόν που θα έπρεπε να εγκαθίσταται υποχρεωτικά κυρίως λόγο του χαμηλού του κοστολογίου και της υψηλής του απόδοσης είναι ο ηλιακός θερμοσίφωνας για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.

Περισσότερα...

Σύστημα αντιστάθμισης

Με τον όρο αντιστάθμιση, στις εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης με νερό ως μέσο μεταφοράς της θερμότητας, εννοούμε τη λειτουργία ρύθμισης της θερμοκρασίας προσαγωγής του θερμού νερού ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Περισσότερα...

Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων


Τι είναι η ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων 
Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου (πολυκατοικίας, μονοκατοικίας, διαμερίσματος ή επαγγελματικού χώρου) είναι το σύνολο των επεμβάσεων που γίνονται σε αυτό με σκοπό την μείωση των ενεργειακών αναγκών του κτιρίου για θέρμανση, ψύξη, ηλεκτρισμό και ζεστό νερό χρήσης.

Περισσότερα...

Τί είναι οι αντλίες θερμότητας

Τί είναι οι αντλίες θερμότητας
Οι αντλίες θερμότητας είναι μηχανήματα τα οποία «αντλούν» θερμότητα (με τη μορφή ψύξης ή θέρμανσης) από μια δεξαμενή θερμότητας (αέρας περιβάλλοντος, δεξαμενή νερού, υπόγεια νερά, λίμνη κλπ) προς ένα χώρο, μέσω ενός κύκλου εξάτμισης και συμπύκνωσης ενός εργαζόμενου μέσου, με την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Περισσότερα...

Ηλιοθερμία

Hλιακά συστήματα θέρμανσης χώρου και ζεστού νερού

Η ηλιοθερμία αποτελεί έναν εναλλακτικό πράσινο τρόπο θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού, με τον οποίο όμως μπορούμε να εξοικονομήσουμε και τεράστια ποσά από τα έξοδα του σπιτιού μας.

Περισσότερα...

Τί είναι τα πέλλετ

Τί είναι τα πέλλετ
Τα pellet (συσσωματώματα βιομάζας) είναι ένα καύσιμο αποτελούμενο από ξύλο, απαλλαγμένο από κάθε υγρασία, συμπιεσμένο σε μικρούς κυλίνδρους χωρίς καμιά προστιθέμενη συγκολλητική ουσία. Η θερμιδική απόδοση των pellet ανέρχεται στα 4200 kcal/kg.

Περισσότερα...

Οδηγίες σωστής επιλογής κλιματιστικού

Όσο και αν δε μας αρέσει, οι θερμοκρασίες του καλοκαιριού τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας έχουν καταστήσει το κλιματιστικό σχεδόν απαραίτητο «αξεσουάρ» για κάθε σπίτι. Ωστόσο η επιλογή του κατάλληλου μηχανήματος για το χώρο μας πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, δίνοντας σημασία κυρίως στα ακόλουθα βασικά χαρακτηριστικά:

Περισσότερα...

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ