Καλέστε μας στο 2510 250700 (Ωράριο Καταστημάτων)

0.00 €

Greek English
Για διαμέρισμα

Η εξοικονόμηση ενέργειας σε κάθε κτίριο (οικιακό ή επαγγελματικό) είναι ζήτημα υψηλής προτεραιότητας. Με την εξοικονόμηση ενέργειας επιτυγχάνουμε μείωση των λειτουργικών εξόδων και τεράστια οικονομία σε χρήμα. Έτσι μπορεί για παράδειγμα ένα νοικοκυριό να γίνει πιο λειτουργικό και μία επιχείρηση να γίνει βιώσιμη ξανά. Εμείς με εμπειρία, τεχνογνωσία και εξειδίκευση από το 1980 μελετάμε, σχεδιάζουμε και εγκαθιστούμε συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας με ποιότητα και αξιοπιστία.

Για το διαμέρισμα προτείνουμε ενδεικτικά τις παρακάτω λύσεις :

Α) Θερμομόνωση

Η Θερμική μόνωση, ή επικρατέστερα θερμομόνωση είναι γενικά οποιοδήποτε μέτρο λαμβάνεται για τη μείωση της μεταφοράς θερμότητας (ή θερμικής ενέργειας) μεταξύ αντικειμένων σε θερμική επαφή (αγώγιμη), ή από θερμική ακτινοβολία.  Η Θερμική μόνωση μπορεί να αφορά αντικείμενα π.χ. ενδύματα, αγωγούς, φούρνους, λέβητες κ.λπ., ή (κυρίως) χώρους π.χ. κτίρια, βιομηχανικοί χώροι, μεγάλοι ψυκτικοί θάλαμοι κ.λπ. Αυτή επιτυγχάνεται με διάφορες μεθόδους ή διαδικασίες, καθώς και με προσθήκη (επένδυση, στρώση κ.λπ.) κατάλληλων αντικειμένων και υλικών καλούμενα θερμομονωτικά υλικά. Σημαντικότεροι λόγοι που επιβάλουν τη θερμομόνωση είναι τόσο η εξοικονόμηση ενέργειας (ηλεκτρικού, καυσίμων κ.λπ) όσο και η προστασία των εργαζομένων ή διακινουμένων πλησίον θερμικών πηγών από κίνδυνο ατυχημάτων, εγκαυμάτων κ.λπ. μέχρι και της άνετης συνεχούς παραμονής τους, όπως π.χ. σε κτίρια, μέσα μεταφοράς κ.λπ.

Οι εφαρμογές τις θερμομόνωσης γίνονται σε ταράτσες, σε τοιχοποιίες , σε δάπεδα και σε κεραμοσκεπές. Τα είδη της θερμομόνωσης τοιχοποιίας είναι η εξωτερική θερμομόνωση, η εσωτερική θερμομόνωση και η θερμομόνωση διπλής τοιχοποιίας. Με την εφαρμογή θερμομόνωσης στους τοίχους σας μειώνετε σημαντικά τις απώλειες ενέργειας και συνεπώς εξοικονομείτε τουλάχιστον 50% της ενέργειας και των χρημάτων που δαπανούσατε πριν για θέρμανση και ψύξη. Γι’αυτό άλλωστε όλο και περισσότεροι επιλέγουν να πραγματοποιήσουν τη θερμομόνωση τοίχων του σπιτιού τους. Οι κύριοι τρόποι που χρησιμοποιούνται είναι η εξωτερική θερμομόνωση (που είναι γνωστή ως Θερμοπρόσοψη ή Κέλυφος), η εσωτερική θερμομόνωση και η Θερμομόνωση Διπλής τοιχοποιίας. Κατασκευαστικά η διαφορά τους είναι πως στην εξωτερική θερμομόνωση το μονωτικό υλικό τοποθετείται από την εξωτερική πλευρά του τοίχου, στην εσωτερική θερμομόνωση οι θερμομονωτικές πλάκες εφαρμόζονται στην μέσα πλευρά του σπιτιού, ενώ τέλος στην θερμομόνωση διπλής τοιχοποιίας τοποθετείται στο εσωτερικό δυο τοίχων. Το κάθε είδος θερμομόνωσης έχει σίγουρα τα θετικά του και τα αρνητικά του και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις η ενδεδειγμένη λύση θερμομόνωσης πιθανόν να διαφέρει. Ωστόσο τις τελευταία χρόνια η εξωτερική θερμομόνωση χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

 
Β) Θέρμανση

Για την ιδανική και οικονομική θέρμανση του κάθε χώρου γίνεται μελέτη από εμάς και λαμβάνονται υπόψιν τόσο τα κτιριακά χαρακτηριστικά όσο και οι επιθυμίες και ο τρόπος ζωής των χρηστών. Κύριο σημείο κατά τη γνώμη μας είναι η πλήρης αυτονόμηση και απεξάρτηση από κεντρικά συστήματα τα οποία είναι ενεργοβόρα και δεν λειτουργούν σύμφωνα με τις ανάγκες των ενοίκων. Με λίγα λόγια επιλέγεται μία πηγή θέρμανσης κατάλληλη για το κάθε διαμέρισμα, η οποία λειτουργεί αυτόνομα και αφορά το κάθε διαμέρισμα. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε οικονομική λειτουργία και ενεργειακά ορθολογική χρήση.

Για να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας, προτείνουμε οπωσδήποτε συστήματα εναλλακτικά του ακριβού και ασύμφορου πετρελαίου. Τέτοια είναι        α) τα αυτόματα συστήματα πέλλετ (σόμπες, λέβητες, τζάκια), β) οι αντλίες θερμότητας , γ) τα συστήματα φυσικού αερίου. Το κάθε σύστημα από τα παραπάνω έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Εμείς μελετάμε, σχεδιάζουμε και προτείνουμε το κατάλληλο σύστημα για τον κάθε χώρο ξεχωριστά.

Γ) Κλιματισμός

Όσο και αν δε μας αρέσει, οι θερμοκρασίες του καλοκαιριού τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας έχουν καταστήσει το κλιματιστικό σχεδόν απαραίτητο «αξεσουάρ» για κάθε σπίτι. Με την εμπειρία, τεχνογνωσία και εξειδίκευση από το 1980 στον κλιματισμό, καταγράψαμε και σας δίνουμε τα βασικά χαρακτηριστικά σωστής επιλογής κλιματιστικού κάνοντας κλίκ εδώ. Γενικά η εξοικονόμηση ενέργειας στον κλιματισμό επιτυγχάνεται με την αντικατάσταση παλαιού τύπου κλιματιστικών μηχανημάτων με νέα, τεχνολογίας inverterγια εξοικονόμηση ενέργειας έως και 70%. Επίσης καθοριστικός παράγοντας για την αναβάθμιση των κλιματιστικών είναι ότι πλέον σε πολλούς χώρους τα κλιματιστικά χρησιμοποιούνται τόσο για βοηθητική όσο και για κύρια θέρμανση κάτι που σημαίνει περισσότερες ώρες λειτουργίας και κατανάλωσης ρεύματος. Συνεπώς μία τέτοια πρόταση ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης είναι σημαντική.

Δ) Ζεστό νερό χρήσης

Η παραγωγή ζεστού νερού χρήσης πρέπει για εμάς να γίνεται οπωσδήποτε από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που είναι δωρεάν. Ο βασικότερος δωρεάν τρόπος είναι η ηλιακή ενέργεια και η χρήση της αναλύεται στο σχετικό τεχνικό μας άρθρο που θα διαβάσετε από εδώ. Ένας ακόμα εναλλακτικός τρόπος είναι οι αντλίες θερμότητας για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης οι οποίες εκμεταλλεύονται την θερμότητα του περιβάλλοντος και παράγουν οικονομικά ζεστό νερό. Για την λειτουργία τους μπορείτε να ενημερωθείτε από εδώ.

Ε) Φωτισμός

Ο φωτισμός είναι μία σημαντική πηγή κατανάλωσης σε ένα διαμέρισμα.  Η βασική λύση για μείωση της ηλεκτρικής κατανάλωσης του φωτισμού είναι η αντικατάσταση των λαμπτήρων με νέας γενιάς ledοι οποίο προσφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας έως και 70%. Επειδή όμως ο φωτισμός είναι κάτι σημαντικό τόσο για την ηλεκτρική λειτουργία του χώρου όσο και για την οπτική άνεση  των χρηστών, η παραπάνω αντικατάσταση πρέπει να είναι προϊόν μελέτης και σωστού σχεδιασμού.

ΣΤ) Ηλεκτρικές συσκευές

Μία ακόμα βασική πηγή ηλεκτρικής κατανάλωσης είναι οι ηλεκτρικές συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο χώρο μας. Η εξοικονόμηση ενέργειας επιτυγχάνεται με την σωστή επιλογή συσκευών Α’ ενεργειακής κλάσης και χαμηλής κατανάλωσης σε κατάσταση standby. Πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάθε συσκευής όπως είναι ο βαθμός απόδοσης, η ενεργειακή κλάση, η μέγιστη και η ελάχιστη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Ζ) Οικονομία νερού

Το νερό δεν είναι ανεξάντλητο και η τιμή του είναι συνεχώς ανοδική, συνεπώς η εξοικονόμηση νερού είναι επιβεβλημένη τόσο για οικολογικούς, όσο και για οικονομικούς λόγους. Υπάρχουν συστήματα εξοικονόμησης του νερού χρήσης , συστήματα περισυλλογής  των ομβρίων υδάτων καθώς και συστήματα μείωσης των αναγκών νερού.

Η) Οικονομία ρεύματος

Ο έλεγχος, η μέτρηση και η μείωση της ηλεκτρικής κατανάλωσης είναι επίσης βασικότατα κομμάτια της εξοικονόμησης ενέργειας. Τα παραπάνω επιτυγχάνονται με διάφορες τεχνολογίες και προϊόντα τα οποία μπορούμε να σας προτείνουμε ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του χώρου σας.

Θ) Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές σε οικιακό περιβάλλον γίνεται κυρίως με τους παρακάτω τρόπους : α)με την ηλιακή ενέργεια (χρήση φωτοβολταϊκών) και β) με την αιολική ενέργεια (χρήση ανεμογεννητριών). Συνεπώς η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες και δωρεάν πηγές ενέργειας είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό τόσο για οικολογικούς όσο και για οικονομικούς λόγους.

Αυτές ήταν μερικές ενδεικτικές λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας.  Για περισσότερες προτάσεις, προσαρμοσμένες στις δικές σας ανάγκες επικοινωνήστε μαζί μας.

επιμέλεια : ομάδα μηχανικών CLIMA CENTER ΜΠΟΥΡΑΣ


CLIMA CENTER ΜΠΟΥΡΑΣ – Λύσεις θέρμανσης, κλιματισμού, ηλιακών & εξοικονόμησης ενέργειας.

Τενέδου 6, Καβάλα, τηλ.2510 250700, Φαξ.2510 250323, email: info@clima-center.gr

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ